lørdag 16. oktober 2010

MELLOM TO PERMER (63)

"Brev til en ung forfatter" av Mario Vargas llosa
Veldig mange skrivende mennesker, og her er gode tips. Men også for andre, Llosas klare tanker gir oss (i hvert fall meg som ikke har studert faget) innsikt i hvordan forfattere kan tenke om; stil, tiden, virkelighetsplan, skifninger og sprang i romanen, skjulte opplysninger, innbyrdes sammenhenger. Hvorfor tror vi på det fortelleren kommer med, overbevisningskraften? Han minner meg på at mange klassikere kan jeg godt lese/ repetere; Don Quijote, Moby Dick, Kafkas Forvandlingen, forfatteren Jorge Luis Borge, Vredens druer, Faulkner, Madame Bovary,The Time Machine, Virginia Wolf,, På sporet av den tapte tid, Prosessen, Tusen og en natt, den gamle mannen og havet. Ja, denne lange lista var bare som en huskelapp til meg selv , etter at boka er levert på biblioteket.- Og jeg likte bildet på forsiden, men det gjelder jo mange jobber; mange forsøk før vi lykkes!

4 kommentarer:

 1. Dette er en bok jeg absolutt skal lese! Et lite tips: jeg fikk tak i en haug med gamle klassikere i lydbokformat til 49 kroner pr. stk. på Nordli før helga. Det var rett og slett et kupp! Bl.a. fant jeg "Moby Dick"!

  SvarSlett
 2. Bra tips! (bortreist imorgen;)Torsdag lunsj kan jeg spasere opp KarlJohan til Nordli..

  SvarSlett
 3. Tilbudene var nok forsvunnet da jeg kom..
  Men jeg oppdaget at Moby Dick lå der i paperback, så turen var ikke forgjeves. (Moby Dick må jeg komme tilbake til, har pt andre godbiter)

  SvarSlett