torsdag 5. mai 2011

MELLOM TO PERMER (104)

"Svarte hunder" av Ian McEwan
Ian McEwan (f.1948) er forfatter med mange utgivelser. "Svarte hunder" kom i 1992, på norsk i 1993. Historien dreier seg om Jeremy som mistet foreldrene tidlig, opptatt av andres foreldre,-og han beretter mye om sine svigerforeldres ungdom og voksenliv, de  som for lenge siden var idealistiske og radikale, som opplevde etterkrigstidens europa som unge, fartet rundt,- og hvor June Tremaine dvs. svigermor opplevde helt spesielle ting i 1946 i Frankrike; svarte løshunder  (etterlatt av naziztene) som angrep henne. Svarte hunder ble dretter betegnelsen på mareritt som kom og gikk i de neste tiår. En hyggelig bok er kanskje ikke riktig betegnelse, men det er en nærhet i fortellingen som gjør boka veldig leservennlig.

3 kommentarer:

 1. Kjempebra bok! Ian McEwan er en av mine favorittforfattere!

  SvarSlett
 2. jeg har ikke lest andre enn ham, men siden du er så entusiastisk vil jeg prøve en til-- :) Han kom med en i fjor såvidt jeg har registrert (Solar). Knut

  SvarSlett
 3. Jeg har omtalt de fleste bøkene til Ian McEwan på min blogg - også "Solar", som var svært fornøyelig. Her er linken til mine omtaler:
  http://rosemariechr.blogspot.com/search/label/McEwan%20Ian

  SvarSlett