fredag 17. september 2010

MELLOM TO PERMER (56)

"Morgen i Jenin" av Susan Abulhawa
En bok "alle" leser, så da må jeg også--. Susan Abulhawa, USA basert med palestinske foreldre fordrevet etter krigen i 1967. En sterk bok, men ga ikke meg den veldig store leseropplevelsen. Dagbokaktig fremstilling av barndom, flyktningleirer, ok, -familier - krig og brutalitet, urettferdighet, bruk alle sterke og ladede ord du vil. Hun skriver seg ut av traumer, det gjør så klart inntrykk.

3 kommentarer:

  1. Jeg har hatt lyst til å lese denne boka, men har vært litt skeptisk nettopp fordi jeg har hørt litt blandede reaksjoner. Jeg tror at hvis man vil lese om konflikten i Israel så ville jeg for eksempel valgt Amos Oz i steden for. Svært dyktig forfatter, og selv om han er jødisk så heller han mot en kompromissløsning og en forståelse for at begge parter i konflikten har rett.

    SvarSlett
  2. hei, takk for et godt tips: Amoz Oz, jeg har ikke lest noe av ham, skal definitivt prøve (har et par andre prosjekter på gang først). Men ikke misforstå mine merknader; jeg har full forståelse for Palestinas fortvilede situasjon! (om det skulle være noen tvil). Snakkes på bloggene, Knut B

    SvarSlett
  3. Jeg fikk lyst til å komme med en kommentar til diskusjonen deres. "Morgen i Jenin" er en viktig bok! Den er noe ensidig i sin fremstilling av konflikten mellom jødene og palestinerne, og dette svekket kvaliteten på historien. På den annen side er det SÅ mange bøker som er skrevet fra israelernes side, og SÅ få bøker fra palestinernes side. Og i den konteksten tilga jeg i grunnen forfatteren (skjønt hun ikke fikk toppscore av meg). Les boka, Beate! Og bruk Amos Oz som et korrektiv!

    SvarSlett