søndag 6. mars 2011

MELLOM TO PERMER (91)

"Tysteren" av Jan-Erik Fjell
Boka kom i 2010 og har fått my skryt i pressen og vunnet priser. Jan-Erik Fjell (f.1982) har skrevet en bok før denne. Jeg likte boka, om drap av en rik forretningsdrivende i Fredrikstad og etterhvert spør vi oss om det er forbindelse til mafiaen i New York. Jeg er imponert at forfattere har fått inn et så levende politi og etterforskningsmiljø. Blir politietterforskere alltid så farget av banditter og kriminelle de omgåes at de selv blir røffe og verbalt hardslående?   

2 kommentarer:

  1. Hei,
    det virker som du hadde en litt mer positiv opplevelse av boka enn det jeg hadde. Godt spørsmål du stiller "Blir politietterforskere alltid så farget av banditter og kriminelle de omgåes at de selv blir røffe og verbalt hardslående?", det kan jo virke slik på litteraturen av og til. Men samtidig, for tiden hører jeg på islandsk krim av Arnaldur om etterforskeren Erlendur og han lagt fra røff og hardslående, så selv i litteraturen er det unntak!

    SvarSlett
  2. hei, som sagt på din blogg; morsomt at vi akkurat samtidig omtalte denne boka. Bra tips fra deg til ny islandsk krimbok å lese, takk!--, selv om krim ikke er min favorittsjanger. Tysteren er vel ikke den beste boka jeg har lest, men jevnt over synes jeg den var brukbar underholdende.

    SvarSlett