fredag 26. mars 2010

MELLOM TO PERMER ( 32 )

"Kim Novak badet aldri i Genesaretsjøen" av Håkan Nesser
Jeg fikk anbefalt denne. Godt valg. Min første Håkan Nesser.  Ren og skjær underholdning. Etter noen kapitler med ganske så løst opplegg, beskrivelse av ungdomsopplevelsene, blott til lyst alt sammen, etc så ble  i alle fall jeg mer engasjert i annen halvdel. Jo, jeg kan godt tenke meg å lese en til Nesser.

tirsdag 23. mars 2010

MELLOM TO PERMER (31)

"Mors og fars historie" av Edvard Hoem
Anbefalt bok. Var noe skeptisk til en så personlig sak. Fortellingen om samtiden er imidlertid  svært interesant, predikanter og lekpredikantene som fartet rundt i landet for førti-femti år siden, hvordan de levde etc. I dette tilfellet også en tildels gripende fortelling om Hoems far som møtte dama fra Øyer med en "tyskerunge" og hvordan de senere slo seg ned på slektsgården på Møre.

søndag 21. mars 2010

MELLOM TO PERMER (30)

"Vannpløyeren" av Hoda Barakat
Jeg kom over boka på biblioteket, tilfeldig møte. Nikolas er en vellykket ung handelsmann som arvet en eksklusiv stoffbutikk av faren i Beiruts basarer. Under borgerkrigen mister han foreldrene og elskerinnen, butikken blir bombet, men kjelleren der de mest dyrebare stoffene er opppbevart "overlever".
Stilen i boka er for meg ganske annerledes, historien i en annen fortellertradisjon enn hva jeg kjenner best. Gjør den eksotisk, men krevende. Om du vil vite mye om stoffer, les denne! En vakker roman om ensomhet og kjærlighet.